Leukste toernooi van Heemskerk weer gespeeld 20-03-2019
HEEMSKERK - Zondag 10 maart vond het leukste toernooi van Heemskerk plaats: het tweede DSS G-handbaltoernooi. Aan dit toernooi deden maar liefst acht teams mee. Het team van DSS werd aangevuld met vier toppers van SEW. Het eerste fluitsignaal klonk om 10.15 uur. Tijdens deze wedstrijd werd er goed samengespeeld en werden er mooie doelpunten gemaakt. Helaas ontstond er tijdens de tweede wedstrijd lekkage waardoor spelen op een heel veld niet meer mogelijk was. Door de flexibele houding van zowel de organisatie als de spelers werd er snel verder gespeeld op een half veld. Doordat bijna iedereen zijn hulp aanbood, werden de tribunes, tijdwaarnemers, EHBO'ers en onze fantastische omroepster snel verplaatst. De teams speelden met vijf in plaats van zes spelers tegelijk en ook nu werd er goed samengespeeld, werden er mooie doelpunten gemaakt en hielden de keepers de meest onmogelijke ballen tegen. Op de helft van de dag mochten de teams met een vlag van hun club onder begeleiding van een feestelijk muziekje oplopen. Terwijl alle spelers op het veld stonden, was er ruimte voor een minuut stilte voor een speelster van Westsite die vlak voor het toernooi onverwacht was overleden. Indrukwekkend om mee te maken dat het in de zaal, met zoveel mensen, helemaal stil was. Na een teamfoto met alle teams werden er weer mooie wedstrijdjes gespeeld met uiteindelijk spannende kruisfinales. Naast de handbalwedstrijdjes werd er heel erg hard gegooid bij de snelheidsmeter. Ook was er een ballonnenclown die voor de deelnemers én bezoekers prachtige ballonfiguren maakten. Verder werden er een hoop lootjes verkocht, voor de loterij met fantastische prijzen.
De nieuwe gemeentegids is uit 21-03-2019
HEEMSKERK - De nieuwe gemeentegids is uit. Dit is een uitgave van FMR Producties/LokaalTotaal. In de gids van 2019 staat informatie over het gemeentebestuur en tal van instellingen, organisaties en verenigingen. Ook bevat de gids de calamiteitengids, een katern over burgerparticipatie en over Sociaal Heemskerk met informatie over de Sociale Teams en BUUV. De gidsen worden net als vorig jaar niet huis-aan-huis verspreid in Heemskerk. Inwoners kunnen de gids ophalen bij diverse locaties in Heemskerk. Maar de gids wordt ook digitaal en als ebook aangeboden via de website, www.heemskerk.nl. Hier kunnen de gebruikers terecht die geen papieren versie willen hebben. Door te kiezen voor deze vorm van verspreiding kunnen we er vanuit gaan dat er minder gidsen bij het oud papier belanden. En dat is beter voor ons milieu. De gemeentegids is tot eind mei op te halen bij de volgende locaties: Verpleeghuis Heemswijk, Heemswijk 1, Verpleeghuis Meerstate, Mozartstraat 91, Woonzorgcentrum Sint Agnes, Zamenhof 65, Woonzorgcentrum Waterrijck, Lessestraat 8, Woonzorgcentrum Westerheem, Westerheem 90, Gezondheidscentrum Broekpolder, Steenhouwerskwartier 29, Buurtcentrum d'Evelaer, Luttik Cie 35, Ontmoetingscentrum De Stut, Maasstraat 3, Buurtcentrum De Schuilhoek, Van Bronckhorststraat 1, Buurtcentrum Het Spectrum, Lauraplein 1. In het gemeentehuis aan het Maerten van Heemskerckplein 1 is de gids het gehele jaar verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt. Bent u niet in staat om de gemeentegids op te halen, dan kunt u bellen met het Klantcontactcentrum van de gemeente: 140251 of aanvragen via de website.

Het leukste winkel- en horeca nieuws

heemskerk online

Winkelen in Heemskerk is leuk en gezellig. Het is ook niet verwonderlijk dat er zoveel mensen - ook buiten Heemskerk - naar het Centrum, Europaplein, Bachplein, het Haydnplein of het Citadel komen, op zoek naar een specifieke winkel of gewoon lekker om te struinen! Op In Heemskerk kunt u vrijwel alle winkels, restaurants, cafés en dienstverleners vinden!

Lekker eten & drinken in Heemskerk! In Heemskerk heeft u een ruime keus in verschillende restaurants, cafés en lunchrooms om tussen het winkelen door een lekker broodje te eten of 's avonds sfeervol te dineren. Er is - vooral in de zomermaanden - regelmatig muziek en gezelligheid in Heemskerk. De eerste week in september is de beroemde Feestweek in Heemskerk en gaat het hele centrum op z'n kop!