Interview Janneke Kiekens van Klein Geluk Ontbijt & Lunch

Klein geluk ontbijt- en lunch

Klein Geluk: gluten-, lactosevrij en vegan ontbijt & lunch in Heemskerk

Op een donderdag wandelde ik voor het eerst binnen bij Klein Geluk Ontbijt & Lunch in de Maerten van Heemskerckstraat. Voorheen was hier slagerij Rijke gevestigd. Van buiten zag het pand er verzorgd uit en viel mij op dat de kleuren erg “fris” overkwamen. Bij binnenkomst wordt deze indruk direct bevestigd. In “Klein Geluk” hangt een rustgevende en frisse sfeer. Een kleine meid speelde in de kinderhoek en ik zag haar moeder zorgeloos genieten van een taartje. Ik werd begroet door de eigenaresse, Janneke Kiekens, met wie ik overigens ook een afspraak had. Het concept van Klein Geluk is mij al snel duidelijk. Bij het bestellen van een cappuccino kreeg ik namelijk de keuze tussen verschillende soorten melk, waaronder geen “koeien” melk, maar uiteraard lactose- en glutenvrij. De cappuccino met kokosmelk vond ik lekker klinken.

Ik schuif bij Janneke Kiekens aan en ik stel me voor. Janneke is een vriendelijke, gepassioneerde onderneemster en ik was benieuwd waar haar passie van glutenvrij-, lactosevrij- en vegan voedsel vandaan kwam. Tijd voor een nadere kennismaking! Janneke heeft tot mei dit jaar met plezier voor een woningcorporatie gewerkt. Tegelijkertijd besteedde zij haar vrije tijd graag aan haar hobby: bakken. Door vele verzoeken is zij zich gaan verdiepen in het glutenvrij en vegan bakken. Het is voor steeds meer mensen geen keuze maar een noodzaak. Het idee dat zij hier iets mee wilde doen speelde al een even in haar hoofd.

Op een gegeven moment, tijdens een bezoek aan een lunchroom in Eindhoven met haar man, bedacht Janneke het concept. Janneke besefte hoe lastig het voor sommige mensen is om tijdens een hapje eten buiten de deur altijd rekening te moeten houden met de inhoud van het eten. Glutenvrij, lactosevrij of veganistisch is niet altijd vanzelfsprekend in elk restaurant te vinden en zeker niet in elk recept op de kaart. Ondanks het feit dat Janneke zelf geen van bovenstaande allergieën heeft – wel bijna volledig vegan - werd het opzetten van een ontbijt- en lunchroom, waar iedereen onbezorgd kan eten, haar missie. De man van Janneke was direct enthousiast en kwam met een voorstel voor de naam: “Klein Geluk”.

Sinds 14 juni van dit jaar is Klein Geluk open en is inmiddels een succesvolle ontbijt- en lunchroom, dat veel groei ervaart. Deze groei is dankzij Janneke die innovatief onderneemt en dankzij de grote tevredenheid onder haar bezoekers. De creatieve en smaakvolle menukaart van Klein Geluk is ontstaan tijdens een proeverij van 80 man. Deze proeverij heeft anderhalf jaar geleden plaatsgevonden en binnen een jaar geleid tot een volledige menukaart. Janneke betrekt graag de mening van haar klanten. Dit is ook terug te vinden in de kaartjes die zich op elke tafel bevinden, waar de bezoekers “tips & tops” op kunnen schrijven. Naast de betrokkenheid van klanten, is Janneke actief met haar omgeving. Zo wees zij naar de muur en vertelde zij dat een winnaar, van een door Klein Geluk georganiseerde wedstrijd, de muur mocht beschilderen. Ik keek op naar de muur en zag een witte muur vol mooie beschilderingen. De winnaar mag naast het schilderen een jaar lang gratis lunchen bij Klein Geluk.

Ook vertelde zij dat er recentelijk verschillende “foodbloggers” op bezoek waren gekomen om kennis te maken met het concept en hierover te vertellen aan hun online publiek. Er staan ook diverse workshops, lezingen en kleine evenementjes voor jong en oud op de planning. Het concept reikt zo ver dat zelfs de samenwerkingen met de leveranciers van onder andere de koffie op basis van het concept gekozen zijn. De overheerlijke koffie die ik inmiddels op had, kwam van geroosterde bonen uit een klein branderij in Amsterdam.

Door het succes in de afgelopen maanden is Klein Geluk nu 7 dagen per week geopend. Inmiddels hoeft Janneke niet meer alles zelf te bakken, maar wordt zij ondersteund door drie dames. Nu Janneke meer tijd over houdt, kan zij zich verder richten op de toekomst van Klein Geluk. Zo is zij onder andere bezig met het terras, waar in de zomer de hele dag de zon op zal staan. Ook wordt er gewerkt aan de mogelijkheid van het bezorgen van taartjes of gerechten. Het afhalen van taartjes en gerechten is al mogelijk.

Over taartjes gesproken, namens InHeemskerk mogen wij een heerlijke “aardbei- vanille- en munttaart (voor 9 personen)” verloten. Deze is natuurlijk glutenvrij, lactosevrij en veganistisch!

klein geluk verloting taart

Wil je meedoen? Ga dan naar de verlotingspagina , laat je naam achter en like de Facebook pagina van Klein Geluk

Ik neem afscheid van Janneke en bedank haar voor haar openheid en gepassioneerde verhalen.

Klein Geluk Ontbijt & Lunch
Maerten van Heemskerckstraat 25A